Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, η Τζόαν Κόλινς είπε την ωμή αλήθεια, αποκαλύπτοντας ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρή ηλικία, αλλά και πως κατέληξε να παντρευτεί τον βιαστή της.

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση η 81χρονη ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τον βιασμό της σε ηλικία 17 ετών. Είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της για τη δοκιμασία που πέρασε, αλλά δεν είχε πει ποτέ κάτι παραπάνω. Όπως τώρα, που εξήγησε ότι για όλα ευθύνεται ο τότε μέλλοντας σύζυγος της ο Ιρλανδός ηθοποιός και αστέρας της εποχής Μάξγουελ Ριντ, ο οποίος τη νάρκωσε και τη βίασε, ενώ ήταν παρθένα.

Η ηθοποιός μάλιστα εξηγεί ότι οι ενοχές που αισθανόταν την οδήγησαν στο να τον παντρευτεί! Όλα αυτά τα λέει σε ένα ντοκιμαντέρ, που ονομάζεται «Brave Miss World» και αναφέρεται στην υπόθεση της Ισραηλινής πρώην Μις Κόσμος Λινόρ Αμπαρτζίλ, η οποία ταξιδεύει ανά τον κόσμο και γνωρίζει γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού. Η Λινόρ είχε κακοποιηθεί και η ίδια, το 1998 έξι εβδομάδες πριν τα καλλιστεία, όπου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της ομορφιάς. Μάλιστα, το αποκάλυψε με στόχο να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν και να σταματήσουν να κρύβονται.

Στο ντοκιμαντέρ λοιπόν, εμφανίζεται κι η Τζόαν Κόλινς που αφηγείται στη Λινόρ τη δραματική ιστορία της.

Η πρώην Μις Κόσμος Λινόρ Αμπαρτζίλ, στην οποία μίλησε η Τζόαν Κόλινς.