Ο χρόνος κυλάει και για τα είδωλα. Αν και αυτά, τα είδωλα, δε γερνάνε ποτέ, παραμένουν αγέροχα σέξι και πεισματικά πανέμορφα όσα χρόνια και να γράφει ότι συμπληρώνoυν το wikipedia.

Οι φωτογραφίες και η ταινιοθήκη της Μόνικα Μπελούτσι μιλούν από μόνες τους. Ένα μελαχρινό πλάσμα με καμπύλες που γίνονται αφίσα σε αντρικά δωμάτια και συνεργεία, που «ματώνουν» τα αντρικά μάτια και τη γδύνουν με το καλπάζοντα νου. Μοντέλο που έγινε ηθοποιός ή και τα δυο μαζί ταυτόχρονα. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς μισό αιώνα, η Μόνικα Μπελούτσι πήρε τη πρώτη ανάσα της.

Οι σύγχρονοι τη συγκρίνουν με άλλες «θεές», τη Σοφία Λόρεν, την Κλαούντια Καρντινάλε και ούτω καθεξής. Είναι αναμφίβολα ένα icion, ένα είδωλο ελληνιστή, που για το κοινό της δεν έχει ψεγάδια, ακόμα και αν η ηλικία της είναι 50. Και τι έγινε; Είναι ένας απλός αριθμός.

Γεννήθηκε το 1964 στο Citta del Castello, μια περιοχή στην Umbria της Ιταλίας. Εξώφυλλα, διαφημιστικές καμπάνιες, περισσότερες από 50 ταινίες, ένας σύζυγος, ο ηθοποιός Βινσέν Κασέλ, που έγινε πρώην έπειτα από 14 χρόνια έγγαμης ζωής, και δυο κόρες. Μια καριέρα και μια ζωή που έχει πολύ συνέχεια…