Διεθνείς σχεδιαστές μόδας έχουν πει ότι δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια στιγμή στρέιτ άνδρες να κυκλοφορούν με τακούνια (!). Προς το παρόν αυτό το κάνει ένα μοντέλο που υπήρξε ανδρόγυνο και πλέον είναι γυναίκα με… τα όλα της, καθώς έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η Αντρεα Πέζιτς ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια ένα «ταξίδι» δύσκολο και οδυνηρό, το οποίο συνεχίζεται. Μετά την επέμβαση η 23χρονη, που γεννήθηκε αγόρι και μεγάλωσε σε στρατόπεδο προσφύγων στη Σερβία, αναρωτιέται αν θα την αποδεχθούν και θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα της, αλλά παρόλα αυτά θέλησε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της για να γίνει η φωνή ανάλογων περιπτώσεων, να εμψυχώσει και να δείξει ότι κανένα όνειρο δεν πραγματοποιείται με ευκολία, αλλά… γίνεται.

Μέσω μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ζητά τη… δημοσιότητα, έτσι ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει 200.000 δολάρια και να ολοκληρώσει την παραγωγή, η οποία έχει ξεκινήσει προ δύο ετών και δείχνει τις τελευταίες φωτογραφίσεις της ως άνδρας, την επέμβαση αλλαγής φύλου και τη μεγάλη αποκάλυψη στο κοινό. Χρειάζεται περίπου άλλους έξι μήνες γυρισμάτων. Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 16.733 δολάρια και απομένουν 32 μέρες για να πετύχει το σκοπό της.

Πλέον, σταματά τις φωτογραφήσεις τόσο ως άνδρας όσο και ως γυναίκα και θα υποστηρίζει μόνο τη θηλυκή πλευρά της. «Δεν ξέρω αν η βιομηχανία της μόδας θα με δεχτεί πλέον ως γυναίκα», τονίζει η ίδια και αποκαλύπτει ότι οι εκάστοτε μάνατζερ της την συμβούλευαν να μην κάνει την αλλαγή. «Ελπίζω ότι με το να μοιραστώ με τον κόσμο την ανθρωπιά μου, τον πόνο, τα δάκρυα, τη χαρά και τις δυσκολίες που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει θα ρίξει φως στην άγνοια κάποιων περί του τι σημαίνει να ζεις ως τρανσέξουαλ .