Η Safilo γιορτάζει την 80ή της επέτειο, λανσάροντας μια νέα σειρά limited edition, εμπνευσμένη από τα θρυλικά γυαλιά που φορούσε η Peggy Guggenheim (1898-1979), διάσημη συλλέκτρια Ευρωπαϊκής αβανγκάρντ τέχνης του 20ου αιώνα, η οποία ανακάλυψε κάποιους από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες της εποχής της.

Αυτά τα Σουρεαλιστικής έμπνευσης γυαλιά, αποτελούν τη νέα εκδοχή του φημισμένου μοντέλου που δημιουργήθηκε για την Peggy από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και φίλο της Edward Melcarth.

Η Safilo έχει αντλήσει έμπνευση ξανά στο παρελθόν από αυτά τα εκκεντρικά γυαλιά ηλίου το 1994 όταν κατασκεύασε και κυκλοφόρησε το μοντέλο της Peggy Guggenheim, το οποίο είχε διατεθεί προς πώληση στα καταστήματα του μουσείου.

Για αυτή την ξεχωριστή επέτειο, η Safilo λανσάρει ένα μοναδικό μοντέλο limited edition, το οποίο θα διατίθεται προς πώληση μόνο στο μουσείο Peggy Guggenheim Collection στη Βενετία. Στον κήπο του μουσείου θα πραγματοποιηθεί και μια αποκλειστική εκδήλωση για τον εορτασμό της 80ης επετείου της Safilo, στις 4 Σεπτεμβρίου 2014.

Το νέο μοντέλο γυαλιών ηλίου παραμένει πιστό στον αρχικό σχεδιασμό, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη αίσθηση, με τον εμβληματικό τους μπλε ασετάτ σκελετό σε σχήμα πεταλούδας, τη διχρωμία στους φακούς καθρέπτες, τις χρωματικές αντιθέσεις του προφίλ στους τόνους του καφέ, παραπέμποντας σε ρομαντικές αναφορές στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Πολλά είναι τα γοητευτικά φωτογραφικά ενσταντανέ που απεικονίζουν τη φημισμένη προστάτιδα της σύγχρονης τέχνης και οικοδέσποινας διανοούμενων και του τζετ σετ να φορά τα εκκεντρικά της γυαλιά ηλίου, τα οποία συλλαμβάνουν μοναδικά το αντισυμβατικό, μποέμ πνεύμα της.

Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκεται ο δεσμός που συνδέει το Safilo Group με τη Βενετία, την πόλη όπου γεννήθηκαν τα πρώτα γυαλιά οράσεως, και πρωτεύουσα του Βένετο, της Περιφέρειας όπου ιδρύθηκε η Safilo, το 1934 στο Calalzo di Cadore, και όπου σήμερα στεγάζεται η εταιρική της έδρα στην Πάντοβα. Η Βενετία ήταν επίσης μια αγαπημένη πόλη για την Peggy Guggenheim, η οποία το 1948 κλήθηκε να εκθέσει την θρυλική της συλλογή τέχνης στην Μπιενάλε της Βενετίας. Κατόπιν απέκτησε το Palazzo Venier dei Leoni στο Grand Canal, και έκανε τη Βενετία μόνιμη κατοικία της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Τα νέα γυαλιά ηλίου limited edition, εμπνευσμένα από αυτά της Peggy Guggenheim, αποτελούν φόρο τιμής σε αυτή την πολύπλευρη, αυθεντική και γενναιόδωρη συλλέκτρια τέχνης που υπήρξε ένας από τους πιο καθοριστικούς προστάτες της τέχνης του 20ου αιώνα. Η καλλιτεχνική αξία του νέου μοντέλου γυαλιών υπογραμμίζεται από την τεχνογνωσία, τον διαχρονικό σχεδιασμό, την υπεροχή και την άψογη ποιότητα που διακρίνουν τη Safilo.

Το Safilo Group είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο οπτικών πολυτελείας στα γυαλιά ηλίου, γυαλιά οράσεως και γυαλιά για αθλητικές δραστηριότητες. Με διεθνή παρουσία μέσα από 30 ιδιόκτητες θυγατρικές σε κυρίαρχες αγορές – στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία – και αποκλειστικούς διανομείς, η Safilo παράγει και διανέμει τα house brands της – Carrera, Oxydo, Polaroid, Safilo, Smith Optics – καθώς και τα licensed brands της, Alexander McQueen, Banana Republic, Bobbi Brown, BOSS, BOSS Orange, Bottega Veneta, Céline, Dior, Fendi, Fossil, Gucci, HUGO, J.Lo by Jennifer Lopez, Jack Spade, Jimmy Choo, Juicy Couture, Kate Spade, Liz Claiborne, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Max Mara, Max&Co., Pierre Cardin, Saint Laurent, Saks Fifth Avenue και Tommy Hilfiger.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.safilo.com

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης Peggy Guggenheim Collection (Solomon R. Guggenheim Foundation) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ιταλίας για την Ευρωπαϊκή και Αμερικανική τέχνη του 20ου αιώνα. Στεγασμένο στην παλιά κατοικία της Peggy Guggenheim στη Βενετία, παρουσιάζει τη φημισμένη προσωπική συλλογή της συλλέκτριας, η οποία περιλαμβάνει αριστουργήματα των Πικάσο, Μπρανκούζι, Καντίνσκι, Μαγκρίτ, Μιρό, Τζιακομέτι, Πόλοκ και πολλών άλλων, καθώς και πίνακες και γλυπτά από τις συλλογές Hannelore B. and Rudolph B. Schulhof Collection και Gianni Mattioli Collection. Το μουσείο φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις.