Πρόκειται για έναν πετυχημένος έλληνα σχεδιαστή μόδας με αρκετές διακρίσεις και ιδιαίτερη αισθητική… Με πάνω από 8 εντυπωσιακές παρουσιάσεις των συλλόγων του και αρκετά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , ενώ τα ρούχα του έχουν φορεθεί από σημαντικά πρόσωπα της showbiz. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μητροβγένη ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε το όνειρο του ως σχεδιαστής μόδας μετά από ένα ατύχημα το 2004. Ο ίδιος εργάζονταν στο χώρο της μόδας ως διακεκριμένο μοντέλο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αφού το 2000 στη Κωνσταντινούπολη διακρίθηκε για την ομορφιά και τον επαγγελματισμό του, κατακτώντας το βραβείο Best Model, παγκόσμιο μοντέλο τουρισμού.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης…

– Κωνσταντίνε πότε έραψες το πρώτο σου ρούχο;
«Η πρώτη μου απόπειρα ήταν στην ηλικία των 10 ετών. Μετέτρεψα και σχεδίασα ένα όμορφο αντρικό γιλέκο από την αγαπημένη γούνα της μητέρας μου. Παρόλο που δεν ξαναφόρεσε ποτέ την αγαπημένη της γούνα, πλέον απολαμβάνουμε εκείνη τη στιγμή, βλέποντας τη πρώτη μου διαχρονική δημιουργία να είναι πρώτη επιλογή των επισκεπτών μου στο ατελιέ μέχρι και σήμερα!»

– Γνωρίζω ότι είσαι μετριόφρων αλλά θα ήθελα να μου μιλήσεις για το βραβείο της Triumph, των Athens exclusive, αλλά και για τις παρουσιάσεις των συλλόγων σου στην Ε.Ε..
«Συμμετέχοντας το 2010 στο διαγωνισμό της Triumph έλαβα ένα από τα τρία βραβεία για κατασκευή εσωρούχων που υλοποίησα.

Στη δεύτερη παρουσίαση της συλλογής μου στα Athens Exclusive το 2011, που συμμετείχαμε 12 νέοι σχεδιαστές , κέρδισα δυο από τα τρία βραβεία, τα οποία ήταν τα “Best disigner & Best cut work “. Το βραβείο “Best designer ” ήταν το εισιτήριο και το ξεκίνημα μου στη Γερμανία. Εκεί όλοι οι βραβευμένοι σχεδιαστές από 15 χώρες της Ε.Ε παρουσιάσαμε τις συλλογές μας. Εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι για αρκετό καιρό συζητήθηκε το έντονο χειροκρότημα του κοινού στη δική μου παρουσίαση ανάμεσα σε 14 αξιόλογους σχεδιαστές.

Όλα αυτά είναι οι δεσμεύσεις μου να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε ημέρα».

– Ενώ η αισθητική σου είναι ιδιαίτερη και πολύμορφη, τα ρούχα σου τόσο εμπορικά όσο και πασαρέλας, μετατρέπονται και είναι διαχρονικά ή και must ρούχα σε μια γυναικεία ντουλάπα. Για τη σημερινή εποχή, στη κρίση που βιώνουμε πιστεύεις στη λύση της παραλλαγής ενός ρούχου;
«Πιστεύω ότι σε περιόδους κρίσης αναπτύσσεται κάθε μορφή τέχνης. Η δική μου καινοτομία δεν είναι ιδέα λόγω οικονομικής δυσκολίας, αλλά μια ιδιαίτερη αισθητική (όπως προανέφερες) είναι η υπόσταση του κάθε σχεδιαστή στην έμπνευση του. Η καινοτομία, η ιδέα, η διαφορετικότητα είναι το συναίσθημα μου και υλοποιούνται στις δημιουργίες μου. Η μετατροπή λοιπόν ενός ρούχου είναι ιδέα που με εκφράζει.

Για τη σημερινή εποχή πιστεύω στις έξυπνες και ποιοτικές επιλογές. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει στυλ, να έχει προσωπική άποψη παίρνοντας στοιχεία από την τάση της μόδας και ανάλογα με την εποχή να τα προσαρμόζει στον δικό του αέρα.


– Δεν θα αναφερθώ στον ανταγωνισμό διότι είσαι ένας σχεδιαστής που καινοτομεί με μοναδικό τρόπο. Μπορείς να μου μιλήσεις γι’ αυτή διαφορετικότητα σου σε σχέση με τους υπόλοιπους σχεδιαστές;

Ο κάθε σχεδιαστής δημιουργεί με τη δική του προσωπικότητα. Εγώ ως σχεδιαστής βγάζω τη προσωπικότητα μου στα ξεχωριστά μου show, με τη συμμετοχή του κοινού και με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις στα ρούχα μου όπως 3D, φωτιές, μεταμορφώσεις καθώς είμαι και από τους ελάχιστους σχεδιαστές που έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από τις εξελίξεις. Πράγματι ο σχεδιασμός αλλά και οι παρουσιάσεις των show μου ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Πιστεύω πως για να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό σχεδιαστικά είναι σημαντικό να παρατηρούμε την εξέλιξη του μέσα στο χρόνο».

– Θα παρότρυνες κάποιον «νέο» να ακολουθήσει αυτό το δρόμο της τέχνης; Να γίνει σχεδιαστής μόδας;
«Δεν θα επηρέαζα ποτέ και κανέναν , ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός και σύμφωνα με την ηλικία του θα πρέπει να χτίζει μόνος του το δρόμο της επαγγελματικής του πορείας.

Το μόνο που θα έλεγα σε ένα «νέο» άνθρωπο είναι να ζει με όνειρα, επιμονή και αφοσίωση στις επιλογές της ζωής του».

– Είδα ότι δημιούργησες πολύ όμορφα μαγιό αυτό το καλοκαίρι…
«Είδες ορισμένα συλλεκτικά γυναικεία μαγιό για όλους τους τύπους σώματος , όπου η παραγωγή αυτών των δημιουργιών μου θα είναι έτοιμη από το Φεβρουάριο 2015».

– Πες μας τα σχέδια σου για τη φετινή χρονιά.
«Η φετινή χρονιά ξεκινά με αλλαγή χώρου του ατελιέ μου στου Ψυρρή, όπου θα σε περιμένω στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Βρίσκομαι ήδη στη ολοκλήρωση της συλλογής μου για τη παρουσίαση στα Athens exclusive τον Οκτώβρη και ολοκληρώνεται και η συλλογή των μαγιών μου για το επόμενο καλοκαίρι (2015)».

– Πριν κλείσουμε ως σχεδιαστής θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή στο γυναικείο πληθυσμό, o οποίος σε ακολουθεί πιστά.
«Αντιμετωπίζω το γυναικείο φύλο πάντα με σεβασμό, η κάθε γυναίκα έχει ξεχωριστή ομορφιά αρκεί να ξέρει να βγάζει το δικό της στυλ και αέρα στη θηλυκότητα της».