Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο φτάνει σήμερα στην Αθήνα, καλεσμένη του 23ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, για να παρουσιάσει απόψε στο κοινό την κωμωδία «L’ uomo nero» («Ο μπαμπούλας», «Απόλλων», 6.50 μ.μ.) του ηθοποιού-σκηνοθέτη Σέρτζιο Ρουμπίνι, στην οποία πρωταγωνιστεί και με την οποία κάνει έναρξη το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Στο «L’ uomo nero» ο Ρουμπίνι ερμηνεύει έναν νέο που επιστρέφει στο χωριό του, στη νότια Ιταλία, για να αποχαιρετήσει τον πατέρα του. Είναι μια επιστροφή γεμάτη αναμνήσεις από την παιδική του ζωή, την όμορφη, στοργική μητέρα του (Βαλέρια Γκολίνο), τον γλεντζέ θείο του (Ρικάρντο Σκαμάρτσιο) και διάφορους συγγενείς και φίλους καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σταθμάρχης πατέρας του εξαιτίας των καλλιτεχνικών του επιδιώξεων. Η Βαλέρια παίζει το ρόλο της μητέρας.

Πρόκειται για μια πικρόγλυκη κωμωδία που μιλά με ειλικρίνεια και χιούμορ για την τέχνη, τον έρωτα, το πάθος για τη ζωή αλλά και τις χαρές και τις ανησυχίες της παιδικής ηλικίας.
ΌΟμως η Γκολίνο θα παρουσιάσει και τη μικρού μήκους ταινία «Armandino et il Madre», που η ίδια σκηνοθέτησε. Πρόκειται για μια χαριτωμένη, με όμορφες εικόνες ιστορία με φόντο τη Νάπολη και ήρωα τον Αρμαντίνο, ένα μικρό παιδί που παίζει το ρόλο ενός σύγχρονου Έρωτα στη σχέση ανάμεσα στο μεγάλο του αδερφό Ρομπέρτο και τη νεαρή Σάρα, που εργάζεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Madre.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πηγή: toblogtonkirion