Μια ξεχωριστή συλλογή εικόνων του «King of Cool» σε χαλαρές στιγμές αλλά και γυρίσματα αποτυπώνουν το απόλυτο ανδρικό είδωλο στον κολοφώνα της καριέρας του.

Οι 120 και πλέον ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον κολλητό φίλο του ΜακΚουίν, Barry Feinstein, ο οποίος φιλούσε άλλοτε το επτασφράγιστο αρχείο σαν κόρη οφθαλμού.

Μέχρι και πρόσφατα δηλαδή, όταν όλος ο κόσμος έχει πλέον τη δυνατότητα να απολαύσει τον αθέατο μύθο στο λεύκωμα «Unseen McQueen: Barry Feinstein» της Reel Art Press.

Τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια ζωή του αξέχαστου ειδώλου ξεδιπλώνονται σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια: αμφότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες και στενοί φίλοι, ο ΜακΚουίν ήταν απασχολημένος με το χτίσιμο του μύθου του, που απαθανατίστηκε στη μνημειώδη κληρονομιά των ρόλων του στα «The Thomas Crown Affair», «The Great Escape» και «Bullitt», την ώρα που ο Feinstein αποκάλυπτε με τον φακό του τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.

Η συλλογή διαθέτει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αποτυπώνοντας τις προσωπικές στιγμές του ηθοποιού με την οικογένεια και τους φίλους του, και ιδιαίτερα με τον μικρό του γιο, ενώ η φωτογραφική μηχανή κατάφερε να διεισδύσει και στα γυρίσματα του «Bullitt» το 1968, με την πίστα να είναι εξάλλου το δεύτερο σπίτι του ΜακΚουίν.

Και καθώς ήταν στενοί φίλοι, όχι μόνο ο Feinstein είχε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της ζωής του ηθοποιού, αλλά και ο ίδιος ήταν ξένοιαστος και αμέριμνος όταν πόζαρε στον γνωστό φωτογράφο, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα φυσικό και αντισυμβατικό.

Αρχετυπικός αντι-ήρωας, ο ΜακΚουίν μετατράπηκε από νεαρός παραβάτης σε αστέρα διεθνούς φήμης, ο οποίος μνημονεύεται ακόμα για την αρρενωπότητα και το στιλ του, αρετές που λάμπουν εξάλλου σε καθεμία από τις φωτογραφίες του Feinstein…