Για την εποχή που πρωτοπήγε στο Χόλιγουντ, σε ηλικία 20 ετών, μίλησε η διάσημη ηθοποιός Μισέλ Φάιφερ σε συνέντευξη που παρέθεσε στο περιοδικό Stella της Sunday Telegraph.

Η 55χρονη σήμερα ηθοποιός εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές της ζωής της, όταν συμμετείχε σε μια ιδεολογική αίρεση, η οποία πίστευε ότι μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς φαγητό ή νερό.

Η Μισέλ Φάιφερ ανέφερε ότι αναγκάστηκε να ακολουθήσει σκληρή δίαιτα, «την οποία κανείς δε μπορεί τηρήσει» και χειραγωγήθηκε ψυχολογικά από ένα «πολύ εξουσιαστικό ζευγάρι». Προσπαθούσαν να της μάθουν πώς να ζει χωρίς τροφή ή νερό, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν ο οργανισμός της αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου.

Όπως αποκάλυψε, παρότι δυσκολευόταν πολύ οικονομικά και τα έβγαζε δύσκολα πέρα στο απαιτητικό Χόλιγουντ, είχε πειστεί από τη «λατρεία» αυτή και μάλιστα τους πλήρωνε για να της δείξουν τον τρόπο.

Την «έσωσε» ο πρώτος της σύζυγος, σκηνοθέτης Peter Horton, λέει 35 χρόνια μετά η πασίγνωστη ηθοποιός, ο οποίος της έδωσε ένα ρόλο σε μια ταινία για τα μέλη της θρησκευτικής αίρεσης Moonies.

Καθώς οι δυο τους έκαναν έρευνα για την οργάνωση αυτή, συνειδητοποίησε και η ίδια ότι ανήκε σε μία αντίστοιχη ομάδα. «Κατάλαβα ότι κι εγώ ήμουν μέλος μιας αντίστοιχης ομάδας. Ήταν πολύ καταπιεστικοί, κι ενώ δε ζούσα στον ίδιο χώρο μαζί τους, περνούσα με αυτούς πολύ καιρό και πάντα μου έλεγαν ότι έπρεπε να συμμετέχω περισσότερο. Κι από τη στιγμή που πλήρωνα ανάλογα με το πόσο συχνά πήγαινα εκεί, δυσκολευόμουν να τα βγάλω πέρα και οικονομικά».