Το χωρισμό της με τον Βενσάν Κασέλ είχε προαναγγείλει, εμμέσως, η Ιταλίδα «θεά» Μόνικα Μπελούτσι.

«Ένας γάμος δεν ξέρουμε ποτέ πόσο θα διαρκέσει… Σήμερα μπορεί να λειτουργεί, αλλά σε έναν χρόνο δεν ξέρω», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγους μήνες η ηθοποιός.

Και η ανακοίνωση του χωρισμού της με τον επί 14 χρόνια σύζυγό της Βενσάν Κασέλ δείχνει είτε πως δούλευε από τότε στο μυαλό της την ιδέα του χωρισμού είτε πως απλώς τα λόγια της ήταν προφητικά.

Πάντως, τα θερμά λόγια του Βενσάν Κασέλ για την πανέμορφη σύζυγό του σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα δεν προμήνυαν επ’ ουδενί ένα επικείμενο διαζύγιο: «Η σύζυγός μου κι εγώ είμαστε πολύ διαφορετικά ”ζώα”. Αυτό είναι πιθανόν και το κλειδί στη σχέση μας ύστερα από 18 χρόνια που είμαστε μαζί. Δεν μας ενδιαφέρει η έγκριση των άλλων ανθρώπων». Από αυτήν τη δήλωση μπορεί να εικάσει κανείς πως ο χωρισμός δεν ήταν δική του απόφαση.

Κάποιο επιχειρούν να βρουν απαντήσεις για το διαζύγιο στις δηλώσεις που είχε κάνει η Μπελούτσι πριν από έναν μήνα σχετικά με την απιστία. Είχε πει σε συνέντευξή της: «Πιστεύω στην αγάπη, όχι στην ερωτική πίστη. Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη, να ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι δίπλα σου αν τον χρειαστείς. Πιστεύω περισσότερο στην πίστη στην καρδιά παρά στην πίστη στο σώμα…». Ενώ όταν τη ρώτησαν εάν θέλει να το γνωρίζει όταν κάποιος την απατά, εκείνη απάντησε με νόημα: «Είναι καλύτερο να μην κάνεις ερωτήσεις…».

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου έκαναν λόγο για τρίτο πρόσωπο εκ μέρους του Κασέλ, κάτι που τον απομάκρυνε από τη Μόνικα. Υπήρξε δε και δημοσίευμα της «Daily Mail» που ανέφερε ότι οι τριγμοί στη σχέση τους είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ έντυπα σκανδαλοθηρικού χαρακτήρα δημοσίευαν εικόνες με τη Μόνικα να έχει τρυφερό τετ α τετ με τον Γάλλο σκηνοθέτη Φιλίπ Γκαρέλ, που ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν κάτι περισσότερο από μια φιλική επαγγελματική επαφή.