Με λιτές ανακοινώσεις και συνοπτικές διαδικασίες πληροφορήθηκε ο κόσμος ότι ο 14χρονος γάμος της καλλονής του Χόλιγουντ Μόνικα Μπελούτσι και του αστέρα Βενσάν Κασέλ έφτασε στο τέλος του.

Η κατάληξη έδωσε μάλιστα οριστικό τέλος στους τόσους μήνες φημολογίας και σεναρίων για το μέλλον της θυελλώδους σχέσης του ζευγαριού, με τις υποθέσεις να καταλαγιάζουν πλέον αμετάκλητα.

Ήδη από τον Απρίλιο, η 48χρονη Μπελούτσι δήλωνε στο περιοδικό Grazia: «Ο γάμος, ποτέ δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει … Σήμερα δουλεύει, σε έναν χρόνο όμως ποιος ξέρει;».

Τον ίδιο μάλιστα μήνα ο Κασέλ έλεγε στο περιοδικό Closer: «Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε πολύ διαφορετικά ζώα. Κι αυτό είναι μάλλον το κλειδί της σχέσης μας έπειτα από 18 χρόνια μαζί. Δεν αναζητούμε την έγκριση των άλλων».

Το πρώην μοντέλο γνώρισε τον 46χρονο σήμερα Κασέλ το 1996 στο πλατό της γαλλικής ταινίας του Gilles Mimouni «L’Appartement».

Το φλογερό ειδύλλιο κράτησε 4 περίπου χρόνια πριν επισημοποιηθεί η σχέση με τα ιερά δεσμά του γάμου, με την κλειστή και λιτή γαμήλια τελετή να λαμβάνει χώρα στο Μονακό της Γαλλικής Ριβιέρας.

Ο γάμος, που κράτησε 14 συναπτά έτη, έδωσε καρπούς δύο κόρες, την 7χρονη Deva και την 3χρονη Leonie.

Ο Κασέλ και η Μπελούτσι, η οποία γεννήθηκε στην Ιταλία, ζούσαν ανεξάρτητες ζωές για χρόνια, διατηρώντας μάλιστα τα προσωπικά τους διαμερίσματα σε Παρίσι και Ρώμη, αντίστοιχα. Ο Κασέλ άλλωστε περνούσε πολύ μεγάλα διαστήματα μόνος στη Βραζιλία.

Στο παρελθόν η Μπελούτσι είχε μιλήσει για την απιστία, αναφέροντας ότι θα ήταν γελοίο από μέρους της να ζητήσει στον σύζυγό της να παραμείνει πιστός όταν αυτή απουσιάζει από το σπίτι για δυο-τρεις μήνες.

Ο χωρισμός τους σηματοδοτεί τον δεύτερο αποτυχημένο γάμο της Μπελούτσι, η οποία ήταν για 4 χρόνια στο πλευρό του ιταλού φωτογράφου Claudio Basso, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 1994.

Οι ηθοποιοί χώρισαν κοινή συναινέσει, με την Μπελούτσι να βρίσκεται σήμερα στη Σερβία για τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, την ίδια ώρα που ο Κασέλ διαμένει στη Γαλλία. Τις λιτές ανακοινώσεις έκαναν οι εντεταλμένοι αντιπρόσωποί τους…