Από τις πασαρέλες μέχρι τα Ηλύσια Πεδία τα χιλιόμετρα ήταν πολλά… τα διένυσε όμως απόλυτα στιλάτη, εντυπωσιακή και πολλές φορές σέξι. Άλλωστε, όπως είχε πει για την Carla Bruni και ο Karl Lagerfeld, πρόκειται για ένα «όμορφο πλάσμα που μπορεί να φορέσει οτιδήποτε… ή τίποτα».

H Carla Bruni έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο χώρο της μόδας, τόπλες, σε ηλικία 19 ετών για την καμπάνια της Guess τη δεκαετία του ’80. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι το 1991 μπορούσε να τη «συναντήσει» κανείς στα περιοδικά Vogue ανάμεσα σε άλλα τοπ μόντελ της εποχής.

Για τις ανάγκες του μόντελινγκ έχει μεταμορφωθεί αμέτρητες φορές. Για τη Vivienne Westwood υπήρξε μια πανκ πριγκίπισσα, για τον Gaultier η απόλυτη ντίβα ενώ στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί η απόλυτα σικ Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Στην τελευταία αυτή εικόνα της συνέβαλλαν και οι πολυτελείς δημιουργίες των οίκων Dior, Chanel και Hermès. Αν και χωρίς τακούνια για να συμβαδίζει η εικόνα της με αυτήν του Νικολά Σαρκοζί, ο κόσμος έγινε για την Carla μια απέραντη πασαρέλα και τα βασιλικά παλάτια που επισκεπτόταν κατά καιρούς χώροι έκθεσης της ομορφιάς της.

Σε μια εποχή που επιτάσσει τα μίνι και τα ψηλοτάκουνα η Carla Bruni πήγε κόντρα στο ρεύμα αναβιώνοντας τις μίντι φούστες και τα φλατ παπούτσια. Πάντως το μόνο σίγουρο, όπως είχε παρατηρήσει και ο Lagerfeld, είναι ότι με ή χωρίς ρούχα, με απλά ή πιο εντυπωσιακά σύνολα, παραμένει πάντα αψεγάδιαστη.

Δείτε τις κατά καιρούς μεταμορφώσεις της…