Για τον τίτλο του sex symbol που της έχει αποδοθεί μίλησε, μεταξύ άλλων, η Δήμητρα Ματσούκα αλλά και για το πως αντιμετωπίζει την ενασχόληση των ΜΜΕ με την προσωπική της ζωή:

«Μέχρι ένα σημείο μπορεί και να είναι κολακευτικό. Δεν μου αρκεί ωστόσο, σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη ταμπέλα, προσπαθώ με τις επιλογές μου και με απόλυτη συνέπεια, νομίζω, να προσχωρώ προς αυτά που ονειρεύτηκα για μένα και τη δουλειά μου» δήλωσε η 38χρονη ηθοποιός στο Glow.

Η Δήμητρα Ματσούκα αναφέρθηκε και στη στάση της απέναντι στην ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με την προσωπική της ζωή:

«Δεν μίλησα για αυτή ούτε ακόμα και την εξάχρονη περίοδο της σχέσης μου μ’ ένα άνθρωπο, που ναι, ερχόταν χωρίς να κρύβεται στις πρεμιέρες μου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήταν το πιο ευχάριστο, υποθέτω, για κανέναν, εξαιτίας, όμως, της δικής μου συστολής και άρνησης με την όποια τέτοια δημοσιότητα, ας πούμε ότι σύντομα το “όλον” γινόταν όσο πιο ανώδυνο μπορούσε να γίνει. Τα λίγα πάντως που γενικά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την προσωπική μου ζωή ήταν κάτι που δεν έγινε ποτέ με τη δική μου διάθεση και δική μου συμφωνία» δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Έχω αγαπήσει και αγαπηθεί, ναι, ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω».