Ο τσολιάς Λάκης «πήρε» και το Παρίσι! Για πρώτη φορά ο Λάκης Λαζόπουλος ανέβηκε στη σκηνή του παρισινού θεάτρου και αποθεώθηκε από όσους κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο και να τον απολαύσουν στην παράσταση «Sorry… I am Greek».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο «Bobino» του Παρισιού ακούστηκε για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα. Ο καυστικός λόγος του Λάκη έκανε τους θεατές να προβληματιστούν αλλά και να γελάσουν και να τον διακόψουν πολλές φορές με τα χειροκροτήματά τους.

Ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη μέσω των ξένων ΜΜΕ

Εκτός όμως από την… άλωση στην Πόλη του Φωτός, ο Λαζόπουλος «αλωνίζει» και στα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στέλνοντας μέσα από αυτά, ακόμα πιο ηχηρά, το μήνυμά του σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική «Nouvel Observateur» και ως γνήσιος σύγχρονος τσολιάς τα είπε όλα για την Άνγκελα Μέρκελ.

«Ήθελα να σπάσω τα κλισέ. Έτσι γεννήθηκε ο τίτλος της παράστασης» εξηγεί και συνεχίζει την αναφορά του στο γερμανικό κοινό.

«Στο Ντίσελντοφ η αίθουσα ξεκαρδιζόταν. Αντίθετα, όταν η υπεύθυνη του θεάτρου είδε τους υπότιτλους στα γερμανικά άρχισε να χάνει το χρώμα της και φώναξε “Σταματήστε τη μετάφραση! Πώς μπορείτε να μιλάτε έτσι για την καγκελάριό μας;” Δεν φανταζόταν ότι οι άλλοι θα μπορούσαν να συμμερίζονταν την άποψή μου.

Δεν είναι ότι επειδή η Γερμανία μας έδωσε χρήματα μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τράπεζα και να μας καθορίζει τι θα κάνουμε. Η καγκελάριος ξεχνά ότι η Γερμανία είναι μία χώρα και όχι η επικεφαλής της Ευρώπης. Το θέμα δεν είναι αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, αλλά αν η Γερμανία έχει αρχίσει να νοσταλγεί το μάρκο της».

Δύο βίντεο από την περιοδεία του στην Ευρώπη