Η Carla Bruni δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει τον γαλλικό Τύπο με τα καμώματά της. Το νεώτερο από αυτά είναι η σύναψη μιας στενή φιλίας με τον Βρετανό – «κακό παιδί της ροκ», Pete Doherty.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας –πλέον σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης- γνώρισε τον τραγουδιστή των Babyshambles στο Παρίσι στις αρχές του Ιουλίου, μερικές μέρες μετά από την αποφυλάκιση του Doherty, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση για κατοχή κοκαΐνης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Bruni και o Doherty έχουν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές από τότε, μιλούν διαρκώς στο τηλέφωνο ενώ παράλληλα αλληλογραφούν ο ένας στον άλλον. Κεντρικός άξονας των συζητήσεών τους φαίνεται πως είναι η κοινή τους αγάπη για τις Τέχνες της μουσικής και της ποίησης.

Η φιλία αυτή προκαλεί πολλά προβλήματα στην πολιτική εικόνα του Νικολά Σαρκοζί καθώς στην αρχή της καριέρας του συνέδεσε το όνομά του με σκληρές δηλώσεις κατά των χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα τους είχε αποκαλέσει «αποβράσματα που πρέπει να ξεπλυθούν από την κοινωνία με μια μάνικα».

Ο μάνατζερ του Pete Doherty μιλά για έκδηλο ενθουσιασμό του πελάτη του σε σχέση με αυτή τη φιλία.

«Η Carla είναι ακριβώς ο τύπος της γυναίκας που ταιριάζει στον Pete: έξυπνη, εκλεπτυσμένη και, φυσικά, πανέμορφη. Ήξερε τα πάντα για τη μουσική του και την καριέρα του και εκείνος βεβαίως κολακεύτηκε ιδιαιτέρως», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βρετανού ροκ σταρ, ο οποίος έχει φυλακιστεί τρεις φορές ως τώρα ενώ έχει παραβρεθεί σε 13 δίκες.

Η φιλία αυτή, είναι φυσικά αναπόφευκτο να ξυπνήσει μνήμες από παλαιότερες σχέσεις της 43χρονης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και άλλοι rock stars όπως ο Eric Clapton και ο Mick Jagger.