Αν και επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου της Amy Winehouse, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η νεκροψία της, εντούτοις τα σενάρια για τους λόγους που βρέθηκε νεκρή «δίνουν και παίρνουν». Σχεδόν σε όλες τις εκδοχές υπάρχει το στοιχείο των ναρκωτικών, καθώς όλοι πιστεύουν ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης απαγορευμένων ουσιών.

Κάποια δημοσιεύματα γράφουν ότι η Amy Winehouse δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αφού είχε χωρίσει πρόσφατα από τον σύντροφό της, Reg Traviss, ο οποίος εθεάθη έξω από το διαμέρισμά της λίγο πριν βρεθεί το πτώμα της. Μια μέρα πριν τον θάνατο η Winehouse είχε συναντηθεί με τη μητέρα της λέγοντάς της στο τέλος, «Σε αγαπώ, μαμά».

Επιπλέον, γείτονες της τραγουδίστριας ισχυρίζονται ότι την είδαν να αγοράζει ναρκωτικά, αλλά από τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας στο σπίτι της δεν έχουν βρεθεί σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Γι΄αυτό γίνεται λόγος για θάνατο ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σε άλλα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών με ποτό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή, μόλις στην ηλικία των 27 ετών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της, Chris Goodman, είπε σε βρετανική εφημερίδα ότι η Winehouse ήταν μόνη της στο σπίτι και υπήρχε μόνο ο σεκιούριτι που την προστατεύει τα τελευταία χρόνια. «Η Winehouse πήγε στο μπάνιο και λίγο μετά ο άντρας πήγε να δει τι συμβαίνει. Τότε την βρήκε και δεν ανέπνεε. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Ήταν σοκαρισμένος», συμπληρώνει. Μάλιστα, έχει γραφτεί ότι η τραγουδίστρια ήταν νεκρή για έξι ολόκληρες ώρες, μέχρι που βρέθηκε από τον σεκιούριτι.

Μια άλλη πηγή, αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν η βραβευμένη με 5 Grammy τραγουδίστρια είχε συνάντηση με τον γιατρό της και μάλιστα αυτός ήταν ευχαριστημένος με τη βελτίωση της κατάστασής της.