«Άνθρωποι γιατί δεν μ’ αγαπάτε;». Αυτή η φράση είναι ο τίτλος της ζωής του Στάθη Ψάλτη. Στην πιο εξομολογητική συνέντευξη της ζωής του, ο αγαπητός ηθοποιός μιλά για όλα τα άγνωστα αλλά και πονεμένα κομμάτια της ζωής του.

Αναφερόμενος στη χειρότερη περίοδο της ζωής του, ο Στάθης Ψάλτης λέει: «Υπήρξε περίοδος που δεν είχα να φάω. Έδινα στην κόρη μου νερό και ζάχαρη αντί για γάλα. Ήταν πολύ μεγάλο σοκ στη ζωή μου». Όπως αποκάλυψε στην «Espresso της Κυριακής» ο γνωστός ηθοποιός, έφτασε κοντά στον θάνατο. «Είχα πάθει πνευμονία των λεγεωνάριων. Ενώ ετοιμαζόμουν να πάω στο θέατρο, ξαφνικά ένιωσα μια φοβερή ανατριχίλα. Άρχισα να τρέμω. Έβαλα θερμόμετρο και είχα πυρετό 37,2. Πήρα τη μητέρα μου και της είπα ΄΄έλα γρήγορα΄΄. Άνοιξα την πόρτα του σπιτιού και… έμεινα εκεί. Για είκοσι μέρες ήμουν σε αφασία. Όταν συνήλθα και άνοιξα τα μάτια μου, δεν θυμόμουν τίποτα».

Ο Στάθης Ψάλτης μίλησε και για τη γυναίκα της ζωής του την αγαπημένη του Χριστίνα, λέγοντας ότι ερωτεύθηκε μόνο μια φορά, ενώ αποκαλύπτει την επιθυμία του να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αφού το μόνο που του λείπει όπως λέει, είναι ένα παιδί. «Βρισκόμαστε ήδη σε μια διαδικασία και με ιατρική υποστήριξη πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα παιδί».