Η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα περάσει έως και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο έπειτα από μια επιτυχημένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον εισήχθη πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση, όπου και αναμένεται να παραμείνει από 10 έως 14 ημέρες. Αμέσως μετά, η μελλοντική βασίλισσα θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Windsor, όπου θα συνεχίσει να αναρρώνει.

Εκτός από τη δική της νοσηλεία και ο πεθερός της, βασιλιάς Κάρολος, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί πως «για πρώτη φορά, το βρετανικό Παλάτι προέβη ταυτόχρονα σε δύο ανακοινώσεις που αφορούν την κατάσταση της υγείας δύο μελών της βασιλικής οικογένειας», σχολιάζει άρθρο της εφημερίδας «Metro» και προσθέτει: «Ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο και το έκανε, με τις ανακοινώσεις του Παλατιού για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η νύφη του, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, στην κοιλιακή χώρα, και γι’ αυτή που θα υποβληθεί ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα στον προστάτη».

«Ας προσευχηθούμε να είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους», γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέρασε και δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο Γουίλιαμ, οι γονείς και τα αδέρφια της βρέθηκαν στο πλευρό της, για να υποστηρίξουν την ανάρρωσή της και να φροντίσουν τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις. Λέγεται ότι η Κέιτ είναι «καλά», καθώς αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone.

Με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να παίρνει επίσης άδεια, για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του, οι λεγόμενοι «μεγάλοι τρεις» βασιλικοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους τις επόμενες εβδομάδες, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι, εφόσον οι «αντάρτες των βασιλικών ανακτόρων» Χάρι και Μέγκαν διαμένουν στις ΗΠΑ και ο ερωτικά άτακτος πρίγκιπας Άντριου είναι πλέον στο περιθώριο, μόνο η πριγκίπισσα Άννα και ο αδερφός της πρίγκιπας Εδουάρδος μπορούν να αναλάβουν ως αντικαταστάτες των βασιλικών καθηκόντων.

Για την αθλητική και αεικίνητη Κέιτ Μίντλετον, μητέρα τριών παιδιών, η είδηση ότι υποβλήθηκε σε μία προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα κι ότι θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο σχεδόν επί δύο εβδομάδες έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αναφέρει η Daily Mail.

Η Κέιτ δεν αναμένεται να επιστρέψει στις δημόσιες εκδηλώσεις παρά μόνο μετά το Πάσχα και ο σύζυγός της θα είναι δίπλα στη γυναίκα και τα παιδιά του καθ’ όλη τη διάρκεια. Οποιεσδήποτε βασιλικές περιοδείες είχαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ στο ημερολόγιο για τους επόμενους μήνες επίσης δε θα πραγματοποιούνται πλέον, εν μέσω εικασιών ότι θα επισκεφθούν την Ιταλία μαζί τον Μάρτιο.