Η Selena Gomez γνωστοποίησε στα social media ότι δεν θέλει να πάρει θέση για τη σύγκρουση Ισραήλ -Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι «μια ανάρτηση δεν θα αλλάξει τον κόσμο» και έκτοτε δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις.

Το toofab.com αναφέρει ότι η τραγουδίστρια έκανε story στο Instagram υποστηρίζοντας ότι κάνει διάλλειμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να βελτιώσει την ψυχική της υγεία, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθεί συνέχεια όσα συμβαίνουν. Παράλληλα, στεναχωριέται από τις δολοφονίες αμάχων στη Μέση Ανατολή, οπότε δεν θέλει να τοποθετηθεί, πόσο μάλλον να υποστηρίξει μια πλευρά.

«Η καρδιά μου ραγίζει όταν βλέπω όλη τη φρίκη, το μίσος, τη βία και τον τρόμο που συμβαίνει στον κόσμο», έγραψε και πρόσθεσε πως «τα άτομα που βασανίζονται και σκοτώνονται ή οποιαδήποτε πράξη μίσους προς οποιαδήποτε ομάδα είναι φρικτό. Πρέπει να προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά και να σταματήσουμε οριστικά τη βία».

Το story που έκανε η Selena Gomez

«Συγγνώμη αν τα λόγια μου δεν είναι ποτέ αρκετά για όλους ή ένα hashtag. Δεν αντέχω να πληγώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτό είναι που με αρρωσταίνει… Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο. Αλλά μια ανάρτηση δεν θα αλλάξει κάτι», σημείωσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές αντιδράσεις, με χρήστες του διαδικτύου να την χαρακτηρίζουν υποκρίτρια και να τονίζουν ότι «έχεις 430 εκατομμύρια ακόλουθους και δεν κάνεις τίποτα».

Κάποιοι κάλεσαν σε μποϊκοτάζ, ενώ άλλοι υποστήριξαν την απόφαση της, αναφέροντας ότι «η δήλωση ενός celebrity δεν θα αλλάξει τον κόσμο».