Το να κάνει κανείς τον τέλειο ύπνο απαιτεί πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι δροσερή, σκοτεινή και ήσυχη και να έχει κανείς την αίσθηση ότι κρύβεται πίσω από τους τοίχους και τον έξω κόσμο.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να βρίσκονται ποτέ σε μία κρεβατοκάμαρα.

1. Τηλέφωνο
Οι δικαιολογίες είναι πάρα πολλές. Το χρησιμοποιείτε για ξυπνητήρι, δε θέλετε να χάσετε ένα έκτακτο τηλεφώνημα, σας αρέσει μία ανανέωση του status στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για να μην υπάρχουν κινητά μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα. Κάθε φορά που ένα κινητό χτυπάει ή δονείται διαταράσσει τον ύπνο σας. Και αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν ανάβει το φως του κινητού τηλεφώνου.

2. Δουλειά
Κατ’ αρχήν, κατά πάσα πιθανότητα κάνετε δουλειά στο laptop σας, στο tablet ή το smartphone που θα έπρεπε να είχαν ήδη βγει εκτός κρεβατοκάμαρας από την πρώτη απαγόρευση. Αλλά το να κάνετε το καταφύγιο του ύπνου σας χώρο εργασίας δε σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε ακόμη και όταν το θέλετε. Έρευνα στις ΗΠΑ που διεξήγαγαν επιστήμονες του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι σχεδόν το 80% των νέων επαγγελματιών παίρνει δουλειά στο κρεβάτι.

3. Κατοικίδια
Ξέρουμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων θέλουν να παίζουν με τους τριχωτούς φίλους τους, όμως το να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ένα ζωάκι έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσετε τον ύπνο σας. Έρευνα έχει δείξει ότι το 30% των ιδιοκτητών κατοικίδιων που μοιράζονται το κρεβάτι με το χνουδωτό τους ζωάκι ξυπνούν τουλάχιστον μία φορά κάθε νύχτα.

4. Φαγητό
Είναι αλήθεια ότι το πρωινό στο κρεβάτι ακούγεται χλιδάτο, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα διάφορα σνακ. Για λόγους υγιεινής λοιπόν, το φαγητό δεν έχει καμία δουλειά στην κρεβατοκάμαρα και φυσικά το να τρώτε δεν έχει καμία σχέση με τη ρουτίνα του ύπνου.

5. Βιβλία
Ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει μία καλή ρουτίνα στον ύπνο τους, συχνά παίρνουν μαζί το βιβλίο τους. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κρεβατοκάμαρα είναι φτιαγμένη για μόνο δύο πράγματα: ύπνο και σεξ.