‘Έληξε η σύμβαση των πέντε εργαζομένων του προγράμματος «Streetwork», με αποτέλεσμα να μένει στον «αέρα» μια σημαντική δομή του ΟΑΚΑ.

Έτσι ακάλυπτοι αναμένεται να μείνουν εκατοντάδες χρήστες που ωφελούνταν των υπηρεσιών του, τη στιγμή που η οικονομική κρίση, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, αυξάνει τα περιστατικά τοξικοεξάρτησης.

«Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, έληξε στις 5 Νοεμβρίου, παρά τη συμβατική υποχρέωση συνέχισής του από τον ΟΚΑΝΑ. Έκτοτε, το κτίριο που φιλοξενείται η δομή, έμεινε χωρίς ρεύμα, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, που αποκαταστάθηκε και τρεις υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ μετακινήθηκαν σ’ αυτό προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία του. Ωστόσο, τα άτομα που απασχολούνταν επί διετίας στο πρόγραμμα ήταν τα πλέον στελεχωμένα, είχαν κάνει επαφές στις πιάτσες με τους χρήστες και είχαν χτίσει πολύτιμες σχέσεις εμπιστοσύνης» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Άγγελος Αγγελίδης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο τρόπος που ακολούθησε η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για τη συνέχιση του προγράμματος, στην ουσία «αφαίρεσε προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες μονάδες» ενώ η ίδια μοίρα περιμένει αλλά δύο προγράμματα, τα οποία λήγουν τον Ιανουάριο του 2015.

Οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένως ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και έχουν κατατεθεί, για το θέμα, δύο ερωτήσεις στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ.