Κάθε φορά που αισθάνεστε «πεσμένοι», ότι δεν έχετε διάθεση για τίποτα και όλα σας φταίνε, φορέστε άνετα παπούτσια και βγείτε μια βόλτα για «καθαρό» αέρα.

Το περπάτημα καταπολεμά το στρες και έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία, καθώς λειτουργεί ως «αντικαταθλιπτικό».

Όπως αναφέρει νέα έρευνα, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, το περπάτημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ανθρώπους που περνούσαν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η ανεργία ή ένας χωρισμός.

«Ακούμε πολύ συχνά ανθρώπους να λένε, ότι νιώθουν πολύ καλύτερα μετά από μια βόλτα σε ένα πάρκο, όμως μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πολλές μελέτες τέτοιου μεγέθους –συμμετείχαν 1.991 εθελοντές-, που να υποστηρίζουν την άποψη, ότι το περπάτημα όντως βελτιώνει την ψυχική υγεία και ευημερία του ατόμου» ανέφερε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, Sara Warber.

«Το περπάτημα είναι ανέξοδο, χαμηλού ρίσκου για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μια εύκολη μορφή άσκησης για όλους. Αν μάλιστα, συνδυάζεται με ένα ωραίο περιβάλλον (π.χ. δάσος, πάρκο) τότε είναι και ισχυρό αγχολυτικό» πρόσθεσε η ίδια.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι το περπάτημα μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση καρκίνου, να λειτουργήσει προληπτικά έναντι της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων, της υπέρτασης και του διαβήτη.

Τι περιμένετε λοιπόν;

Βάλτε τα αθλητικά σας και βγείτε για περπάτημα…