Ένα χάπι, το οποίο μπλοκάρει τη δράση της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», μπορεί να αποδειχθεί… σωτήριο, για όσους υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Το χάπι αναπτύχθηκε από βρετανούς ερευνητές και η κλινική δοκιμή του πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το μήνα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η «θεραπεία» αυτή εστιάζει στην ορμόνη οξυτοκίνη (ή ωκυτοκίνη), η οποία πιστεύεται ότι ενθαρρύνει τα αισθήματα του δεσμού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και απελευθερώνεται ως απόκριση σε ένα άγγιγμα.

Έρευνες έχουν δείξει ακόμη, ότι η οξυτοκίνη αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και «πυροδοτεί» την εκσπερμάτιση.

Το νέο αυτό φάρμακο σταματά τη δέσμευση της ωκυτοκίνης στα κύτταρα στο σώμα(oxytocin-antagonist). Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτού του φαρμάκου ήταν η εξής: αν μπορεί να μπλοκαριστεί η συγκεκριμένη ορμόνη, θα μπορούσε να καθυστερήσει η στιγμή της εκσπερμάτισης.

Πολλές φορές η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άντρες οφείλεται στο διαβήτη, την πολλαπλή σκλήρυνση, την υψηλή αρτηριακή πίεση, σε ασθένειες του προστάτη και σε υπέρ-(ή υπό) λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα από επιστήμονες του πανεπιστημίου Versailles-Saint Quentin στη Γαλλία, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Pharmacology, έδειξαν ότι το «μπλοκάρισμα» της ορμόνης αυτής μπορεί να καθυστερήσει την εκσπερμάτιση.