Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας και με φυσικό τρόπο περιστατικά, όπως ένα κρυολόγημα, ένα κάψιμο ή την αϋπνία; Οι κατάλληλες συμβουλές, μερικά αγνά υλικά και οι απαραίτητες συνταγές έχουν τις λύσεις!

1. Είναι γνωστή η θαυματουργή δράση της αλόης. Χρησιμοποιήστε τη σε μορφή τζελ για να απαλύνετε τα εγκαύματα, αλλά και για να προσφέρετε ενυδάτωση στο δέρμα σας.

2. Επιλέξτε μία κρέμα καλέντουλας για να αντιμετωπίσετε κάθε είδους δερματική πάθηση.

3. Αν υποφέρετε από τραύματα μυών, κράμπες, τραβήγματα και πόνους σε αυχένα, μέση και χέρια, μία κρέμα με άρνικα (τη βρίσκετε σε ειδικά φαρμακεία) είναι ιδανική. Έχετε όμως υπόψη σας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοιχτές πληγές.

4. Για να καταπολεμήσετε ένα κρυολόγημα, κάντε εντριβές στο στήθος με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Σε 5 ml αμυγδαλέλαιο βάζουμε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και κάνουμε εντριβή.

5. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας λειτουργεί ευεργετικά απέναντι στην ένταση, αλλά δρα ιαματικά και στα εγκαύματα. Για έναν ήρεμο ύπνο, απλά ρίχνουμε μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι μας.

6. Το αιθέριο έλαιο tea tree έχει αντιμυκητιακή δράση, ενώ καταπολεμά και την ακμή. Για να φτιάξετε τη δική σας αλοιφή αναμείξτε 30 γρ. κρέμα φυτική ή λάδι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα.

7. Αν υποφέρετε από πονοκεφάλους, βάλτε στην καθημερινότητά σας το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου. Ρίχνετε μερικές σταγόνες σε λίγο λάδι και κάνετε εντριβή στους κροτάφους για να ανακουφιστείτε.

8. Για καταστάσεις σοκ, αναζητήστε σε ειδικά φαρμακεία ανθοΐαμμα Μπαχ (Bach Flower Remedies, 38 είδη, το καθένα για διαφορετική ένδειξη) σε σταγόνες ή κρέμα.

9. Αν θέλετε να τονώσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας, κάντε αφέψημα με μέντα, που καθαρίζει και φρεσκάρει το μυαλό.

10. Επίσης, για καταπολέμηση της ασθενούς μνήμης και της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε στον λύχνο λίγες σταγόνες από τα παρακάτω αιθέρια έλαια: τζίντζερ, δεντρολίβανο, γαρίφαλο και λιβάνι.

Πηγή: houselife.gr