Ο Dr Harry Fisch, ουρολόγος στο πανεπιστήμιο New York Presbyterian Hospital της Νέας Υόρκης, δεν έχει καλά νέα για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με το γιατρό, το 45% των ανδρών φτάνει σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή που θα υπάρξει διείσδυση, ενώ κατά μέσο όρο οι γυναίκες χρειάζονται πέντε έως επτά λεπτά για να φτάσουν σε κορύφωση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη, ότι ένας άντρας βιώνει 11 στύσεις την ημέρα, ενώ τα ζευγάρια δε φαίνεται να… «εκμεταλλεύονται» και πολύ αυτό το γεγονός, καθώς δεν κάνουν σεξ πάνω από δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ όσο περνάει ο καιρός η συχνότητα μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Ο Dr Fisch δήλωσε στο Nerve.com ότι ένα μέσο ζευγάρι κάνει σεξ κάθε μία με τρεις μέρες στην ηλικία των 20, με τον αριθμό αυτό να πέφτε στις δύο φορές την εβδομάδα για εκείνους που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 30-50 ετών.

Μάλιστα, τα παντρεμένα ζευγάρια άνω των 50 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος κάθε ζευγάρι δεν είναι ίδιο και οι αριθμοί είναι σχετικοί. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα κάνοντας πολύ συχνά σεξ, ενώ άλλα που προτιμούν την… ποιότητα, από την ποσότητα!

Σύμφωνα με τον Dr Fisch τα πάντα εξαρτώνται από το τι ευχαριστεί κάθε ζευγάρι και με τι ικανοποιείται ο καθένας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι φυσιολογικό να μη θέλει κάποιος να κάνει καθόλου σεξ με το/τη σύντροφό του.

«Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Το αν είναι κανείς ευχαριστημένος από το σεξ που κάνει με το σύντροφό του και όχι πόσο πολύ σεξ κάνει. Η ποιότητα κερδίζει πάντα την ποσότητα. Όλα έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση που νιώθουμε» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, η χρονική διάρκεια που ένα μέσο ζευγάρι κάνει σεξ είναι 7,3 λεπτά, ενώ οι γυναίκες συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό σε σχέση με τους άντρες. Ο καθηγητής κατέληξε, λέγοντας πως οι άντρες που φτάνουν σε κορύφωση σε λιγότερο από δύο λεπτά, ή περισσότερο από 40 ίσως θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.