Κάνει την εμφάνισή της στα τέλη Μαρτίου, η ονομασία της προέρχεται από την ιταλική λέξη fragola, οι Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν για να καταπολεμήσουν τον υψηλό πυρετό και οι Βέλγοι της έχουν αφιερώσει ολόκληρο μουσείο! Ο λόγος για τη φράουλα…

Το κατεξοχήν ανοιξιάτικο φρούτο, που οι περισσότεροι αγαπάμε και μάλιστα έχουμε πολλούς τρόπους να την απολαύσουμε. Τώρα έχουμε και με1. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία (κάλιο, φώσφορο, νάτριο) και σε βιταμίνες Α, D, K, B6.

2. Έχει περισσότερη βιταμίνη C απ’ ό, τι περιέχουν τα εσπεριδοειδή κι ένα φλιτζάνι καλύπτει περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.

3. Δρα καθαρκτικά και διουρητικά συμβάλλοντας έτσι στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Η ημερήσια πρόσληψη φράουλας έχει αποδειχτεί πως μειώνει σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

5. Περιέχει φυτικές ίνες που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

6. Έχει χαμηλή θερμιδική αξία, συγκεκριμένα 100γρ. φράουλες ισοδυναμούν μόνο με 32 θερμίδες!

7. Βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (χάρη στο κάλιο), στον κίνδυνο οστεοπόρωσης και στη βελτίωση τη όρασης.

Plus info! Στις φράουλες έχουν αποδοθεί και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ακόμη ο χυμός της φράουλας καταπραΰνει τα σπυράκια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε σαλικυλικό οξύ.

Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com