Μετά την άκαρπη συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΠΥ με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, οι γιατροί αναμένεται να εισηγηθούν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από τις 9-16 Δεκεμβρίου στη σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες ανάμεσα στις κινητοποιήσεις των γιατρών και τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ κάθε ημέρα απεργίας χάνονται περίπου 65.000 ραντεβού ασφαλισμένων. Ένα από τα μέτρα που προωθείται αφορά στη διεύρυνση του αριθμού των επισκέψεων των ασφαλισμένων προς τους ιδιώτες γιατρούς. Μέχρι σήμερα, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατροί έχουν πλαφόν επισκέψεων στις 200 το μήνα και ο Οργανισμός για να αποσυμφορήσει το σύστημα θα αυξήσει τον αριθμό σε 300 επισκέψεις τον μήνα.