Καμπάνια ενημέρωσης για την προσβασιμότητα στα δημόσια νοσοκομεία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, με αφορμή τη σημερινή, παγκόσμια ημέρα «Λευκού μπαστουνιού» που αποτελεί έναυσμα ευαισθητοποίησης σε ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

«Έχουμε επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές μας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ατόμων με προβλήματα όρασης στα νοσοκομεία της χώρας. Ζητάμε να γίνει ενημέρωση στους νοσηλευτές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και τις ειδικές τους ανάγκες, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Μονάδες Υγείας» εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Ελένη Καρυπίδου.

Ιδιαίτερα προβλήματα, επισημαίνει, αντιμετωπίζουν κυρίως οι τυφλοί που προσέρχονται χωρίς συνοδεία στα νοσοκομεία ή στα εξωτερικά ιατρεία και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Έτσι, για τη φετινή χρονιά, οι δράσεις της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη των τυφλών ατόμων και των οικογενειών τους σε συνθήκες νοσηλείας.

«Με το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, θα προωθήσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων των παραγόντων υγείας της περιοχής μας» δηλώνει η κ. Καρυπίδου.