Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στηρίζει και παρέχει κάλυψη στις επισχέσεις και λοιπές κινητοποιήσεις των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, όπως ακριβώς αυτές αποφασίζονται στις συνελεύσεις τους, και προγραμματίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες έναντι των διοικήσεων των νοσοκομείων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012, με νομική και οικονομική κάλυψη από την Ένωση.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται, επίσης, για την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα -όπως αναφέρει- 150 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να είναι κλειστές, «θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

«Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για κάλυψη των κενών κλινών ΜΕΘ με προσωπικό, τίποτα δεν έχει γίνει», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, αναφέροντας ενδεικτικά ότι δεν λειτουργούν 10 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) στον «Ευαγγελισμό», 10 κλίνες ΜΕΘ στο «Αττικόν» και πάνω από 10 κλίνες εντατικής νεογνών στο ίδιο νοσοκομείο, 8 κλίνες στους «Αγίους Αναργύρους» κ.ά.

«Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους -με ότι αυτό συνεπάγεται», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, ζητώντας να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.