Εναν μπλέ κύκλο σχημάτισαν στην Πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες φοιτητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, ενώ εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν για τη νόσο και έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ).

«Σχηματίζοντας αυτόν τον μπλε κύκλο θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη και να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους εθελοντές να αναλάβουν δράση» ανέφερε ο Λευτέρης Νικολόπουλος, φοιτητής νοσηλευτικής στο ΑΤΕΙ-Θ.

«Μέσα στην πρώτη ώρα της εκδήλωσης περισσότερα από 400 άτομα έκαναν μετρήσεις σακχάρου και ενημερώθηκαν για το διαβήτη, ενώ σε 5-6 από αυτά διαγνώστηκε διαβήτης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, ο οποίος συμβολίζεται με το μπλε χρώμα, φοιτητές σχημάτισαν έναν μπλέ κύκλο, ενώ στις 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Grand Palace», η ΔΕΒΕ διοργανώνει από τις 10.30-14:00 ενημερωτική ημερίδα για το κοινό με θέμα τα νεότερα δεδομένα στο σακχαρώδη διαβήτη.Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδους Διαβήτη θα φωταγωγηθεί απόψε ο Λευκός Πύργος με μπλε φώτα» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΒΕ Κυριάκος Καζάκος.

«Ο διαβήτης είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ όσο νομίζουμε. Αν αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούμε για την πρόληψη» πρόσθεσε η φοιτήτρια ιατρικής Μελίνα Κουρκλίδου.