Η χοληστερόλη διαφορετικά και χοληστερίνη είναι μια λιπαρή ουσία που είναι απαραίτητη στον οργανισμό για την παραγωγή βιταμίνης D. Ένα μεγάλο μέρος αυτής παράγει ο ίδιος ο οργανισμός στο συκώτι. Όμως, κάποιες τροφές μας κάνουν να προσλαμβάνουμε επιπλέον ποσότητες. Τέτοια τρόφιμα είναι τα ζωικά. Γι’ αυτό χρειάζεται κάποια προσοχή.

Για παράδειγμα, οι διαιτολόγοι συνιστούν το γάλα, το γιαούρτι σε τρεις με τέσσερις μερίδες ημερησίως. Αλλά συνιστούν να προτιμούνται τα λάιτ προϊόντα. Τα φαγητά τύπου fast food πρέπει να επιλέγονται σε μικρές ποσότητες. Κι αυτό διότι δεν γνωρίζετε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.

Μπορεί το κοτόπουλο να ανήκει στην κατηγορία με τα πιο ελαφριά φαγητά όμως πρέπει να προσέχετε προκειμένου να αφαιρείτε όλο το λίπος από αυτό. Μία ακόμη κατηγορία είναι και το βούτυρο αλλά και τα σφολιατοειδή από έξω για τα οποία δεν ξέρετε τι υλικά χρησιμοποιούνται…