Τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εταιρείας προφυλακτικών σχετικά με την Σεξουαλική Ευεξία των λαών.

Την πρωτιά κατέχει η Νότια Αμερική, με το 85% του πληθυσμού να κάνει σεξ επί εβδομαδιαίας βάσεως, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αφρική (72%), έπειτα η Ευρώπη (71%) και η Ασία (70%).

Η Βόρεια Αμερική έρχεται τελευταία στην κατάταξη, καθώς μόνο το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων (80%) δήλωσε πως κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη Νότια Αμερική, οι Κολομβιανοί φαίνεται να είναι ο πιο σεξουαλικά ενεργός λαός, με το 89% αυτού να δηλώνει πως κάνει σεξ σε εβδομαδιαία βάση. Ομοίως, υψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται από τους Ρώσους και τους Ινδονήσιους (88%), ενώ υψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Πορτογάλοι (85%).

Στον αντίποδα συναντάμε τους Βρετανούς (55%) και τους Καναδούς (56%), ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να κατέχουν την τελευταία θέση στη λίστα, καθώς μόλις το 27% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ με αυτή τη συχνότητα.

Οσον αφορά τα «προκαταρκτικά», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν κατά μέσο όρο 16,9 λεπτά για τα ερωτικά παιχνίδια.

Και εδώ η Νότια Αμερική κρατάει τα ηνία, με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως ξοδεύουν κατά μέσο όρο 19,7 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενη από την Ωκεανία (18,1 λεπτά) και την Ευρώπη (17,4 λεπτά), ενώ στην Ασία αφιερώνουν όχι περισσότερο από 14,6 λεπτά συνήθως.

Παρόλα αυτά μία ευρωπαϊκή χώρα κατέχει την πρωτιά σε αυτό τον τομέα, και αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Έλληνες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά.

Πόση ώρα λοιπόν διαρκεί η κυρίως πράξη; Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο χρόνος που αφιερώνεται κατά μέσο όρο είναι 19,2 λεπτά, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Οι Νοτιαμερικανοί είναι ξεκάθαρα εκείνοι που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 23,8 λεπτά στην σεξουαλική επαφή. Ακολουθεί ο πληθυσμός της Ωκεανίας (21,3 λεπτά), της Ασίας (20 λεπτά), της Αφρικής (19 λεπτά) και της Ευρώπης (18,8 λεπτά), ενώ τελευταία στην κατάταξη έρχεται ο πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής με 16,1 λεπτά.

Εδώ την πρωτιά φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ, με 29,4 λεπτά διάρκειας της σεξουαλικής επαφής – χρόνος υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα 14,3 λεπτά που αφιερώνουν οι Γάλλοι. Άλλοι λαοί που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη είναι οι Βραζιλιάνοι (27,2 λεπτά) και οι Ελβετοί (26,2 λεπτά), ενώ οι Βρετανοί (14,5 λεπτά) και Ιάπωνες (14,6 λεπτά) διαθέτουν εξίσου λίγο χρόνο με τους Γάλλους. Οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ, η ολοκλήρωση αποτελεί κάτι δεδομένο για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα ή σχεδόν πάντα βιώνουν οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Και εδώ η Νότια Αμερική έχει την πρωτιά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν οργασμό, ακολουθούμενη από την Ευρώπη (60%) και την Βόρεια Αμερική (59%). Στην Ασία αντίθετα, μόνο 1 στους 3 αναφέρουν ότι φτάνουν στην κορύφωση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαίνεται να κατέχει και τις 3 πρωτιές σε αυτό το θέμα, με τους Ούγγρους (75%), τους Έλληνες (71%) και τους Ισπανούς (70%) να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στο άλλο άκρο συναντάμε τους Κινέζους και τους Νοτιοκορεάτες, στους οποίους το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 23% και 25% αντίστοιχα.

Τι γίνεται, όμως, αναφορικά με την προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ; Σε παγκόσμιο επίπεδο το 60% των ανθρώπων δηλώνει ότι έκανε χρήση προφυλακτικού την τελευταία φορά που έκανε σεξ, με τους Ασιάτες να κατέχουν την πρωτιά (66%) και τους Βορειοαμερικάνους να ακολουθούν (64%). Αντίθετα, μόνο το 52% των ερωτηθέντων στην Αφρική χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική του επαφή.

Η Κίνα είναι εκείνη που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης προφυλακτικού παγκοσμίως (77%), ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ (73%) και την Ινδία (71%). Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι Κροάτες και οι Πορτογάλοι, με μόλις 1 στους 2 να παίρνουν προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες, στην πλειοψηφία τους κάνουν χρήση προφυλακτικού (56%), με τους Ιρλανδούς να ηγούνται της κατάταξης (70%) και τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στο μέσο της λίστας (62%).