Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το Paparazzi, το τραγούδι της Lady Gaga, η οποία μεσουρανεί στην ποπ σκηνή, είναι ένα «ανθυγιεινό» τραγούδι;. Πολλοί από τους φίλους της ίσως δυσκολευτούν να το πιστέψουν αλλά ισχύει: η μουσική επηρεάζει την υγεία μας και τις σχέσεις μας.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Βοστόνης, η οποία σε έρευνά της αξιολόγησε τα τραγούδια ανάλογα με τις επιπτώσεις που έχουν πάνω μας, με τους συμμετέχοντες σε έρευνα να αξιολογούν τον τρόπο με τον οποίο τα τραγούδια τους επηρεάζουν. Χρησιμοποιώντας τους στίχους ως οδηγό τους, οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τις σχέσεις τους, εισάγοντας στοιχεία όπως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η ισότητα. Ωστόσο, όπως στη διατροφή υπάρχουν καλές και κακές τροφές, έτσι και στη μουσική υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν πάνω μας, με «συμπτώματα» όπως ασέβεια και κτητικές συμπεριφορές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μουσική, έτσι όπως και το φαγητό, μπορεί να «θρέψει» τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος και να παράγει ενέργεια.

Οι νέοι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην έρευνα, καθώς είναι εκείνοι που ακούν περισσότερο μουσική από όλους και χαρακτήρισαν το τραγούδι «Paparazzi» της Lady Gaga ως το τρίτο πιο «ανθυγιεινό» τραγούδι. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Break Up του Mario, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Blame It, του Jamie Foxx. Μετά το Paparazzi, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το You ‘re a Jerk των New Boyz και ακολουθούν το Baby By Me του 50 Cent, το Best I ever Had του Drake, το One more drink του Ludacris, το Be on You του Flo Rida, το Hotel Room Service του Pitbull και το Bad Romance της Lady Gaga επίσης.