Να γίνουν η Ροδόπη αλλά και η Κέρκυρα προορισμοί ιατρικού τουρισμού- στο
πρότυπο της Ελβετίας και της Ισπανίας- προτείνει ο πλαστικός χειρουργός
Γιάννης Λύρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής δηλώνει:

«Εμείς δεν διεκδικούμε να διοικήσουμε την Ελλάδα αλλά την βοηθήσουμε να προοδεύσει. Να σκεφθεί ο νομός Ροδόπης τον ιατρικό τουρισμό ως μέσο που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια του κράτους. Με την δημιουργία, σε ένα βάθος χρόνου μερικών ετών, μικρών boutique clinics hotels όπου εκτός νοσοκομειακού κλίματος θα λειτουργούν για αθλητικές κακώσεις, για πλαστική χειρουργική με 10 σουίτες χειρουργεία όπως συμβαίνει στην Ελβετία και την Ισπανία»,  σημειώνει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός. Θεωρεί τη Ροδόπη και την Κέρκυρα ιδανικό τόπο για κάτι τέτοιο «γιατί είναι σε σύνορα και οι τόποι είναι παρθένοι».

Ο κ. Λύρας προτείνει «ο φορέας ιδιωτικής υγείας να σκεφθεί να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, να μάθει πώς οι Ελβετοί έκαναν τις μικρές κλινικές αναζωογόνησης» θεωρώντας πως αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα «αν όχι από μας, από τους ξένους»

«Να αναμειχθούν τρεις ενότητες: ιατρική- τουρισμός- μάρκετινγκ, να πεισθεί το κράτος και να το αναλάβουν τοπικοί φορείς» τονίζει ο κ. Λύρας και δηλώνει πως προτίθεται να προσφέρει αφιλοκερδώς στον δικό του τομέα.

Πηγή: xronos.gr