Οι περισσότεροι στις μέρες μας κυκλοφορούν με ένα έξυπνο κινητό στο χέρι, έχοντας άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο!

Νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνια έδειξε ότι όταν κάποιος «αγνοεί» τα μηνύματα που δέχεται στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μειώνεται το στρες, έχοντας θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς!

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα τοποθέτησαν μόνιτορ για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού σε υπαλλήλους, οι οποίοι ήταν «σε επιφυλακή» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και έπρεπε συνεχώς να ελέγχουν τα email τους.

Εκείνοι που είχαν την άδεια από τους διευθυντές τους να μην ελέγχουν τα μηνύματά τους για διάστημα μέχρι και πέντε ημέρες κατέγραψαν πολύ βελτιωμένους καρδιακούς ρυθμούς.

Οι ερευνητές προτείνουν στους εργοδότες να εφαρμόσουν ένα είδος «διακοπών από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο» προκειμένου να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση την υγεία των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις κάθε μέρα ανταλλάσσονται περισσότερα από 200 δισ. email!

Κι ενώ σίγουρα έχουν βελτιώσει την ταχύτητα επικοινωνίας, πλέον εκφράζονται ανησυχίες ότι η ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι επιζήμια τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.