Ενοχλήσεις και πόνοι όπως αυτοί της περιόδου της και των αρθρώσεων πέρα από φαρμακευτικές ουσίες όπως τα διάφορα παυσίπονα μπορούν να αντιμετωπιστούν και με τα βότανα και τις ουσίες που μας προσφέρει η φύση. Η αξιοποίησή τους μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της συχνής λήψης φαρμάκων.

Δείτε τα φυσικά αναλγητικά για 4 συνηθισμένους πόνους…

Πονοκέφαλος: Η φυσική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων είναι το φυτό πετασίτης καθώς οι χημικές ουσίες που απελευθερώνει εμποδίζουν τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία που ευθύνονται για τις ημικρανίες. Μπορεί να αξιοποιηθεί με τη μορφή αφεψήματος.

Πόνοι των αρθρώσεων: Αντιμετωπίστε τους πόνους αυτούς με ιχθυέλαιο που περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 βοηθούν στη μείωση των ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις, ενώ σύμφωνα με σχετικές μελέτες, βελτιώσουν και τα συμπτώματα τέτοιων παθήσεων.

Πόνοι και κράμπες της περιόδου: Τα δυσάρεστα συμπτώματα της περιόδου από τα οποία πολλές γυναίκες υποφέρουν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια της βιταμίνης Ε. Μπορεί να βρεθεί σε λαχανικά καθώς και φυτικά έλαια και μαργαρίνες και δρα μειώνοντας τα επίπεδα προσταγλανδινών, ορμονών που συνδέονται με τους πόνους κατά την περίοδο.

Μυϊκοί πόνοι και πιασίματα:
Αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιρρευματικές ιδιότητες έχει το βότανο αρπαγόφυτο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ρευματικών πόνων.