Σοβαρότατο πλήγμα τόσο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία όσο και στη φαρμακευτική περίθαλψη του έλληνα πολίτη αποτελεί το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με τους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους. Αναφερόμενοι στα φθηνά γενόσημα κάνουν λόγο για φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας που προέρχονται από χώρες του τρίτου κόσμου τα οποία θα υποβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), υπογραμμίστηκε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει φτάσει σε «σημείο μηδέν» καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του ελληνικού φαρμάκου ενώ ταυτόχρονα απειλούνται 8.500 θέσεις εργαζομένων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για τα φθηνά γενόσημα υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν προηγηθεί επαρκείς μελέτες με αποτέλεσμα να έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε ασθενείς των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.