Έχετε κουραστεί να φοράτε συνέχεια γυαλιά μυωπίας και θέλετε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας; Θέλετε να φορέσετε φακούς επαφής ωστόσο και μόνο η διαδικασία να μάθετε να τους φοράτε σας φαίνεται… βουνό; Στους παρακάτω αναλυτικούς οδηγούς που φτιάξαμε ειδικά για εσάς, μπορείτε να δείτε ποια είναι τα βήματα για τη σωστή εφαρμογή και αφαίρεση των φακών επαφής σας.

Αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα

rpton1 Βήμα 1o: Τοποθετήστε τον εαυτό σας μπροστά από τον καθρέφτη και κρατάτε μαζί σας την θήκη, το υγρό και τον εφαρμοστή φακών ή τα ειδικά τσιμπιδάκια εφόσον τα χρησιμοποιείτε. Οι γυναίκες θα πρέπει να εφαρμόζουν πάντα τους φακούς επαφής, πριν την χρήση make-up! rpton4 Βήμα 2o: Φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια. rpton5Βήμα 3o: Ανοίξτε τη θήκη και χρησιμοποιώντας είτε το δάχτυλο ή το τσιμπιδάκι, βάλτε το φακό στην άκρη του δείκτη του χεριού. Ελέγξτε αν ο φακός είναι σωστά προσανατολισμένος πιέζοντας ελαφρά τις άκρες μαζί. Ένα μικρό «τούνελ» πρέπει να σχηματιστεί και οι πλευρές να μην κολλάνε. Διαφορετικά αναποδογυρίστε τον. rpton6 Βήμα 4o: Κρατήστε το άνω βλέφαρο και κάτω βλέφαρο σας ώστε να τοποθετήσετε τον φακό επαφής στο μάτι. Σιγά σιγά απελευθερώστε τα βλέφαρά και ανοιγοκλείστε τα αρκετές φορές. Ο φακός θα εφαρμοστεί στη σωστή θέση. Επαναλάβετε με το άλλο μάτι. rpton3 Με τη βοήθεια της συμβουλής του γιατρού και του βίντεο – οδηγού μας για την σωστή εφαρμογή των φακών σας, θα είστε σύντομα σε θέση να δοκιμάσετε φακούς επαφής και σίγουρα θα αγαπήσετε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής.

Θα υπάρξει μόνο ένα πράγμα που θα μετανιώσετε όταν αρχίζετε να φοράτε φακούς – ότι δεν αποφασίσατε να κάνετε αυτήν την νέα αλλαγή στην ζωή σας νωρίτερα. Πάμε να δούμε όμως και ποια είναι τα βήματα για την αφαίρεση των φακών σας.

Απλά βήματα για την αφαίρεση των φακών επαφής

Η αφαίρεση των φακών επαφής, γίνεται ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη μετά από μερικές προσπάθειες. Ο οπτικός μας, συνιστά την παρακάτω μέθοδο αφαίρεσης του φακού, καθώς είναι βολική για τους αρχάριους χρήστες. Βήμα 1o: Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε, όπως θήκη και υγρό φακών. Πλύνετε καλά τα χέρια και στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα που δεν θα αφήσει χνούδια. Οι γυναίκες θα πρέπει πάντα να βγάζουν τους φακούς επαφής, πριν την αφαίρεση του make-up! rpton7Βήμα 2o: Γεμίζουμε την θήκη με υγρό και βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε καθημερινά το υγρό. Αν χρησιμοποιείτε δεκαπενθήμερους ή μηνιαίους φακούς, κρατάτε πάντα μαζί σας υγρό και θήκη φακών. rpton8Βήμα 3o: Κρατήσετε το άνω βλέφαρο και κάτω βλέφαρο με τα δάχτυλα σας. Κοιτάξτε ευθεία και πιέστε πολύ απαλά το φακό με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Ο φακός θα χαλαρώσει και έτσι γίνεται πιο εύκολη η αφαίρεση. rpton9Βήμα 4o: Ξεπλύνετε τους φακούς και τοποθετήστε τους στην θήκη με καθαρό υγρό φακών. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες σωστά για το πώς να διατηρήσετε τους φακούς επαφής. Δεξί μάτι – θέση- R, αριστερό μάτι – θέση- L. Επαναλάβετε με το άλλο μάτι. Κλείστε την θήκη καλά και φυλάξτε την σε ξηρό μέρος. rpton10Δείτε παρακάτω και το βίντεο – οδηγό για την αφαίρεση των φακών.

Και μην ξεχνάτε, κλείστε τώρα ένα ραντεβού με τον γιατρό – οπτικό σας, ο οποίος θα ελέγξει τα μάτια σας και μπορεί να βρει τους σωστούς φακούς που σας ταιριάζουν καλύτερα. To άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα του www.lentiamo.gr.