Καμία τροφή δεν μπορεί να νικήσει τον καρκίνο. Μπορεί όμως ένας συνδυασμός τροφίμων να γίνει ασπίδα για τον αιώνιο εχθρό του ανθρώπου.

·Φρούτα και λαχανικά. Η συχνή κατανάλωσή τους είναι ιδανική, αφού δεν παίρνετε κιλά. Έτσι μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον οισοφάγο και στα νεφρά.

·Όσα τρόφιμα έχουν την βιταμίνη Β, όπως είναι ο χυμός από πορτοκάλι, τα πεπόνια και οι φράουλες. Άλλες πηγές είναι τα σπαράγγια, το συκώτι κοτόπουλου, τα φασόλια, το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά. Μπορεί να προστατεύσουν από τον καρκίνο του εντέρου και του μαστού.

·Ένα χοτ-ντογκ ή ένα σάντουιτς δεν θα σας βλάψει για μία φορά. Κάποια αλλαντικά επεξεργασμένα κατάλληλα μπορούν να σας προστατέψουν από τον καρκίνο του στομάχου.

·Όσοι καταναλώνετε συχνά ντομάτες κάνετε πολύ καλά, αφού σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη.

·Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι ένας άξιος πολεμιστής κατά του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει. Προστατεύει από καρκίνο στο στομάχι , στο πάγκρεας, στο συκώτι αλλά και στο στήθος.

·Τα σταφύλια, και ειδικά τα κόκκινα, έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε εργαστηριακές μελέτες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι αποτελούν ασπίδα για τον καρκίνο στα κύτταρα.

·Ο καρκίνος του στόματος, του οισοφάγου, του συκωτιού αλλά και του μαστού συνδέεται με την συχνή κατανάλωση αλκοόλ. Το οινόπνευμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του εντέρου. Η αμερικανική αντικαρκινική εταιρεία αναφέρει ότι καθημερινά το όριο είναι δύο ποτήρια για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες.

·Το νερό δεν σβήνει μόνο την δίψα, αλλά μπορεί να σας προστατεύσει και από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

·Τα φασόλια επίσης είναι μία από τις τροφές που μπορεί να σας απαλλάξει από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα κύτταρα του σώματός σας.

·Το μαρούλι, το λάχανο, το ραδίκι , το σπανάκι, περιέχουν θρεπτικές ουσίες που μπορούν να σας προστατεύσουν από τον καρκίνο του στόματος, του παγκρέατος, του πνεύμονα, του δέρματος αλλά και του στομαχιού.

·Μελέτες που έχουν γίνει έδειξαν ότι τα καρυκεύματα είναι σκληροί μαχητές ενάντια στον καρκίνο.

·Μακριά από τηγανητά και ψητά κρέατα. Αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Το βράσιμο στον ατμό αλλά και στην κατσαρόλα είναι οι πιο σωστοί μέθοδοι μαγειρέματος.

·Οι φράουλες περιέχουν ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια στον καρκίνο.

·Το ρόδι δεν σας προστατεύει μόνο από τον αιώνιο αυτόν εχθρό, ενισχύει επίσης και το ανοσοποιητικό σας.