Την πλέον πρωτοπόρα τεχνική λιποαναρρόφησης, παγκοσμίως, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Ελλάδα οι πλαστικοί χειρουργοί Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου και ο  Dr. Alfredo Hoyos. Πρόκειται για την καινοτόμο τεχνική 4D Vaser Lipo που κυριολεκτικά μεταμορφώνει το σώμα μέσα σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της. Η τεχνική παρουσιάστηκε σε κορυφαίους γιατρούς που επισκέφθηκαν τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και τις λεπτομέρειες της μεθόδου.

Η επέμβαση, είναι πλέον η νούμερο 1 επιλογή στο Χόλιγουντ αφού διάσημοι ηθοποιοί την προτιμούν προκειμένου να αλλάξουν δραστικά το σώμα τους, όταν αυτό το απαιτούν οι ρόλοι τους. Είναι γνωστό ότι μέσω του 4D Vaser Lipo δημοφιλής ηθοποιοί όπως ο Σο Πεν, ο Ορλάντο Μπλούμ και η Εύα Μέντες, κατάφεραν να διεκδικήσουν μεγάλους ρόλους αφού το σώμα τους κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε και έγινε συμβατό με αυτό που απαιτούσε το σενάριο.

heeh2

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη τεχνική λιποαναρρόφησης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. Αθανασίου και την κλινική Athens Beverly Hills Medical Group. Μάλιστα, ο διεθνώς αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός οργανισμός στον τομέα της αισθητικής και χειρουργικής ιατρικής «The European College of Aesthetic Medicine & Surgery» (ECAMS) επέλεξε τους ανανεωμένους και σύγχρονους χώρους της κλινικής Athens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα, για τη συνδιοργάνωση ιατρικού workshop πάνω στην καινοτόμο τεχνική 4D Vaser Lipo.

Το workshop πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου με εισηγητές τον καταξιωμένο Κολομβιανό πλαστικό χειρουργό Dr. Alfredo Hoyos και τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου της κλινικής Athens Beverly Hills Medical Group. O Dr. Alfredo Hoyos είναι ο άνθρωπος πίσω από τη Vaser Hi Definition Liposculpture, μια τεχνική που έφερε την επανάσταση στη συμμετρία του σώματος. Ο γνωστός χειρουργός επέλεξε την κλινική του πλαστικού χειρουργού Δρ. Αθανασίου, ο οποίος θέλοντας πάντα να είναι ενημερωμένος για τις καινοτόμες εξελίξεις της πλαστικής χειρουργικής, ήταν ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εκπαιδεύτηκε και εφάρμοσε αυτή την τεχνική στη χώρα μας.

Στο workshop, παρευρέθηκαν κορυφαίοι πλαστικοί χειρουργοί από χώρες όπως η Αυστραλία, η Αγγλία, ο Λίβανος, η Γερμανία, η Ιαπωνία, κ.ά. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την καινοτόμα τεχνική VASER 4DLipo, που στη νέα εξελιγμένη μορφή της έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί το λίπος χωρίς να προκαλεί τραύματα στους ιστούς, δημιουργώντας παράλληλα κοιλιακούς και δίνοντας την αίσθηση του μυώδους αθλητικού σώματος. Το επιτυχημένο workshop περιέλαβε και χειρουργεία με τη συγκεκριμένη τεχνική, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Mediterraneo.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αθανασίου «η “έξυπνη” 4D λιποαναρρόφηση θεωρείται διεθνώς ως η επιτομή ανάμεσα στις άλλες μεθόδους λιποαναρρόφησης καθώς έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης λίπους από δύσκολες περιοχές του ανθρώπινου σώματος ενώ επιτρέπει τη φυσική προβολή των μυών και τη φυσική κίνηση των μυϊκών ομάδων όχι μόνο στην κοιλιακή χώρα (γράμμωση 6-pack), αλλά και στους βραχίονες, το στήθος, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα ισχία και την πλάτη προσφέροντας ένα αθλητικό και καλλίγραμμο σώμα». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αθανασίου αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, το γεγονός ότι αυτός ο κορυφαίος οργανισμός τον επέλεξε μαζί με τη κλινική του αλλά και την Ελλάδα για την εκπαίδευση των υπόλοιπων πλαστικών χειρουργών.