Τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης για τον ιό HIV τονίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ν.Ε.Ο.Ι. (Νέοι, Ευρωπαίοι, Οργανωμένοι, Ικανοί), σε ανακοινώσεις τους με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει- μεταξύ άλλων- ότι ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο του AIDS είναι τα παγκόσμια μεταναστευτικά ρεύματα ατόμων- είτε εκούσια, προς εύρεση εργασίας, είτε ακούσια και βίαια.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του φετινού εορτασμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη του στόχου «μηδέν», δηλαδή μία Παγκόσμια Εκστρατεία που θα δώσει ώθηση πρόληψης και θεραπείας για όλους, ώστε να μηδενιστούν οι δείκτες.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού στην Ελλάδα (συνολικά 803 περιστατικά ως τις 31/10/2011, δηλαδή 276 περισσότερα απ’ ό,τι πέρυσι) κι επισημαίνει πως συνολικά στον κόσμο 34 εκατ. άνθρωποι ζουν σε όλο τον κόσμο με τον ιό HIV.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης, που έχει ξεκινήσει από το 2009, με στόχο τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη εξάπλωσης του AIDS στη χώρα μας και ιδιαίτερα στους νέους.