Οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά τρώνε γενικά λιγότερο συχνά μέσα στη μέρα, σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος. Παρόλα αυτά μια νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι προσλαμβάνουν συγκριτικά περισσότερες θερμίδες και είναι λιγότερο σωματικά δραστήριοι, σε σχέση με όσους τρώνε συχνά μικρά γεύματα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζέσικα Μπάκμαν, καθηγήτρια του τμήματος διατροφολογίας και διαιτητικής του πανεπιστημίου Μέριγουντ της Πενσιλβάνια, επεσήμαναν ότι η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι άνθρωποι που τρώνε συχνότερα, έχουν κατά μέσο όρο μικρότερο βάρος, όμως δεν είναι σαφές γιατί αυτό συμβαίνει.

Παρά την άγνοια του σχετικού βιολογικού μηχανισμού, διαπιστώνεται σαφής σχέση ανάμεσα στον αριθμό των καθημερινών γευμάτων και στην ικανότητα του ανθρώπου να διατηρεί το βάρος του υπό έλεγχο (ακόμα και όταν έχει προηγηθεί δίαιτα απώλειας αρκετών κιλών).

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το να τρώει κανείς περισσότερα σνακ, βοηθά στον έλεγχο του βάρους του, γιατί κόβει την όρεξή του. ‘«Όταν τρώει κανείς πιο συχνά, παύει να πεινά πολύ. Αν αντίθετα κανείς περιμένει δέκα ώρες για να ξαναφάει, τελικά καταλήγει να τρώει πολύ περισσότερο φαγητό’», είπε η Μπάκμαν.