Πιστή στη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε μέχρι το 2019 το μνημόνιο συνεργασίας της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ως πρόεδρο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, και από τον πρόεδρο της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρο Τρύφων.

Η υπογραφή του νέου συμφώνου πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Βασίλειου Χαβάτζα, καθώς και μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

arxiepsk1

Από την πλευρά της Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, δήλωσε πως η ανανέωση της συνεργασίας αποτελεί ένα έργο αγάπης και ευχαρίστησε από καρδιάς τα μέλη της ΠΕΦ που «γενναιόδωρα μας βοηθούν για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα αιτήματα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μην χρειάζονται και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, υπογράμμισε από την πλευρά του πως «είναι πολύ σημαντικό αυτήν την εποχή να συνδράμουμε κι εμείς με τις όποιες δυνάμεις μας στην κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων, μέσω της συνεργασίας μας με την Εκκλησία.

arxiepsk2

Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών  του πληθυσμού της χώρας μας με ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, οπότε ο υψηλός στόχος μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Η διάθεση των φαρμάκων γίνεται μέσω των δύο Κοινωνικών Φαρμακείων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκονται στην οδό Απόλλωνος 36 στο κέντρο της Αθήνας και στην οδό Στρ. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους στο δήμο Χαλανδρίου.

Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται κατόπιν σχετικής ιατρικής συνταγογράφησης, αφού προηγουμένως οι δικαιούχοι έχουν πιστοποιήσει στην κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής την ένταξή τους στις κατηγορίες των αστέγων, ανέργων ή ανασφάλιστων.