Φτάνοντας τα 2,13 μέτρα, η 19χρονη Rumeysa Gelgi είναι η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο.

Το νεαρό κορίτσι από μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας, πάντα ξεχώριζε από τους φίλους της καθώς μεγάλωνε και ψήλωνε, αλλά πλέον αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με αυτό.

«Λάμβανα πάντα επίμονα βλέμματα από τους ανθρώπους επειδή έμοιαζα διαφορετική και είχαν μια φυσική περιέργεια για μένα», λέει η ίδια. Η έφηβη πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Weaver, ενώ κατά τη στιγμή της γέννησής της, το 1997, υπήρχαν μόνο ήταν 20 τέτοιες περιπτώσεις που είχαν καταγραφεί.

Οι άνθρωποι με τέτοια πάθηση έχουν ταχεία ανάπτυξη από τη γέννησή τους, καθώς και άλλα προβλήματα υγείας, όπως κάποια έλλειψη στο γόνατο, μεγαλύτερο αγκώνα, ενώ το να κάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο είναι πολύ δύσκολο. «Είχα επίγνωση της κατάστασης της υγείας μου από τότε που ήμουν περίπου 5 με 6 ετών. Άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί έμοιαζα διαφορετική από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου», προσθέτει η ίδια. Έχοντας το σύνδρομο Weaver, η Rumeysa πάσχει επίσης από σκολίωση που της έχει προκαλέσει καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη.

Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της, η έφηβη έχει πρόβλημα με τα οστά της τα οποία δεν μπορούν να στηρίξουν το σώμα της και χρειάζεται τη βοήθεια των γονιών της για να σταθεί και να περπατήσει.

Παρά τη σπάνια πάθησή της, η 19χρονη παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των γονιών της. Η ίδια πιστοποιήθηκε επίσης ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο από τα ρεκόρ Γκίνες το 2014 και όπως αναφέρει αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της που έγινε πραγματικότητα. tootall1 tootall3 tootall4 tootall5 tootall6