Οι γυναίκες που τρέφονται σε μεγάλο ποσοστό από φρούτα, λαχανικά και όσπρια κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σύμφωνα με έρευνα του Simmons College στη Βοστόνη.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν επί 26 χρόνια 86.000 γυναίκες από τις οποίες μόλις λιγότερες από το 1% εμφάνισαν καρκίνο του μαστού ο οποίος ήταν αρνητικός για υποδοχείς οιστρογόνων.

Πάντως, οι διατροφικές συνήθειες από μόνες τους δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Teresa T. Fung η οποία εξήγησε: «Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα υπέδειξε ότι ο κίνδυνος για όγκους μαστού αρνητικούς σε υποδοχείς οιστρογόνων συγκεκριμένα, μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή».