Αν καρυκεύσετε το μπρόκολο που μαγειρεύετε με χρένο ή wasabi αυτό που σίγουρα θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε την αντικαρκινική του δράση, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Αν το «παραμαγειρέψετε», αντί απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφεται τις προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε» αν προσθέσετε καρυκεύματα όπως το χρένο, ή γιαπωνέζικα μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.

Η καθηγήτρια-διατροφολόγος Elizabeth Jeffery, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.

Με ποια άλλα τρόφιμα μπορείτε να το επιτύχετε αυτό: Με ραδίκια, λάχανο, ρόκα, κάρδαμο και λαχανάκια Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.