Την επιδείνωση της κατάστασης στη δημόσια Υγείας με «ταχύτατους ρυθμούς» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του Ποταμιού, τονίζοντας πως «ελλείψεις υλικών και μέσων, αλλά κυρίως τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, υπονομεύουν καθημερινά τη λειτουργία των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των πυροσβεστικών παρεμβάσεων».

Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνησης ότι «σπεύδει βραδέως και εκ των υστέρων με προσωρινές λύσεις και μπαλώματα. Ενάμιση χρόνο τώρα το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να χαράξει ρεαλιστική πολίτικη για την υγεία. Τα περισσότερα νοσοκομεία εξακολουθούν να παραμένουν ακέφαλα από το Δεκέμβριο, προσλήψεις εξαγγέλλονται κατά χιλιάδες αλλά γένονται με το σταγονόμετρο και με περίεργα κριτήρια κατανομής τους, τεράστιες ελλείψεις συσσωρεύονται παντού, δεκάδες κλινικές και κέντρα υγείας έχουν πρακτικά αναστείλει τη λειτουργιά τους ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους».

«Ταξίματα, φαραωνικές εξαγγελίες και άκαιρες θριαμβολογίες για διορισμούς που δεν καλύπτουν καν τις αποχωρήσεις του τελευταίου έτους, αδυνατούν να κρύψουν την πλήρη αμηχανία», συνεχίζει και καταλήγει:

«Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Χρειάζεται άμεσες γενναίες λύσεις, χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη μεταρρύθμιση για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Η κυβέρνηση ενάμιση χρόνο τώρα, δυστυχώς προσπαθεί με ασπιρίνες και μπαλώματα».