Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους από το κάπνισμα, όμως η φωτογραφία που δημοσίευσε ένας Βρετανός σοκάρει, απεικονίζοντας τις τραγικές συνέπειες για την υγεία.

Ο Mickey Brady ξεκίνησε να καπνίζει στην ηλικία των 14 και παρά το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά πως βλάπτει την υγεία του, συνέχισε τη βλαβερή αυτή συνήθεια μέχρι και τα 51 του, οπότε και διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Ο άντρας από το Bolton, μια πόλη στο Greater Manchester στη Βορειοδυτική Αγγλία, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός τεράστιου όγκου από το λαιμό, ανέβασε στο Facebook μια σοκαριστική εικόνα με την ουλή, προκειμένου να προτρέψει τον κόσμο να σταματήσει το κάπνισμα.

Ο ίδιος, πατέρας ενός παιδιού, είπε στους Boston News ότι γνώρισε τις συνέπειες που έχει στην υγεία το τσιγάρο όταν ήταν νεότερος, αλλά «όσο μεγαλώνεις η υγεία σου αρχίζει και φθίνει».

«Έπαθα σοκ όταν ψηλάφισα τους όγκους στο λαιμό μου πριν γίνει τελικά η διάγνωση με καρκίνο των αμυγδαλών. Όταν ο γιατρός μου είπε για τον καρκίνο, έμεινα μουδιασμένος για λίγες στιγμές που εκείνη την ώρα έμοιαζε με αιωνιότητα…», σημείωσε.

scar