Σε οριακή κατάσταση είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Μεταξά, που νοσηλεύονται μάλιστα ασθενείς με καρκίνο. Μηχανήματα, όπως οι αξονικοί τομογράφοι δεν λειτουργούν, ενώ εξαιτίας των ελλείψεων, οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν από το σπίτι τους βαμβάκι, σαπούνι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τεχνολόγοι αναγκάζονται να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τον αξονικό τομογράφο, που είναι χαλασμένος από το 2013, να υπάρξει μια κάποια διάγνωση που ωστόσο δεν είναι σίγουρα ακριβής, όπως δήλωσαν εργαζόμενοι, μιλώντας στο Mega.

Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη διοικήσεων, έχουν «νεκρώσει» τα νοσοκομεία. Το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αλλά αναγκάζεται να κάνει οικονομία στα σεντόνια και να δίνει μόνο σε όσους χειρουργούνται. Οι κενές θέσεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Οι βιοψίες για να ξεκινήσει η θεραπεία ενός καρκινοπαθούς όπως λένε οι γιατροί βγαίνουν μετά από 2 μήνες και ο Γολγοθάς δεν τελειώνει εκεί καθώς εάν συνυπολογιστεί και ο χρόνος που χρειάζεται για ένα ραντεβού, τότε ο ασθενής ενδεχομένως να έχει νοσήσει ακόμα περισσότερο.

Δείτε το βίντεο…