Περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2011. Το περιστατικό ταυτοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά ενήλικα ασθενή κάτοικο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κατάσταση της υγείας του ασθενή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας παρουσιάζει βελτίωση.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα επισκεφθεί την περιοχή της Θεσσαλίας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας. Το Κέντρο δηλώνει ότι αναμένει συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και επισημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα της νόσου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010, με 262 περιστατικά από τα οποία τα 191 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τελικά έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.