Κατεβάζει ρολά από αύριο ο πολύπαθος τομέας της Υγείας καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη) και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

Έτσι από αύριο οι δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Επίσης την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της Ομοσπονδίας για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.